ПОРЪЧКА НА ВАУЧЕР ПО ТЕЛЕФОНА: 0882 777 007, В РАБОТНИ ДНИ ОТ 9:00 ДО 17:00
Регистрация
Потребителско име:
Истинско име:
Email адрес:
Парола:
Потвърдете парола:
Вход
(0)
  Погрижете се за здравето си тази есен в балнеохотел Св. Мина***, Бургаски минерални бани!
 • Цена: 279.00лв.
  Купи
  TOP цена:
  279.00лв.
  Изтекла оферта
  27
 • Current
Оценете офертата:

Имате проблеми със здравето или просто искате да подсилите организма си в коварното време?

Балнеохотел Св. Мина*** в Бургаски минерални бани е точно за Вас! Погрижете се за себе си, отдавайки се на грижите на екип от професионалисти, готови да решат всеки Ваш проблем! 

Лечебна Програма в БХ"Свети Мина", Бургаски минерални бани:

6 нощувки + закуска, обяд, вечеря и лечебни процедури - 279 лв. / 1 човек

3 нощувки + закуска, обяд, вечеря и лечебни процедури - 129 лв. / 1 човек

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНА ТАКСА  РЕЗЕРВАЦИЯ В РАЗМЕР НА 15 ЛВ.!

Пакетната цена на база пълен пансион включва:
нощувка
храна /закуска, обяд и вечеря/
първичен медицински преглед
4 броя медицински процедури на ден по преценка на лекаря
туристически данък
туристическа застраховка

БАЛНЕО процедури:
1. Програма „Здраве” – комбинация от сауна + басейн
2. Програма „Жизненост” – перлена вана + сауна + басейн
3. Програма „Кал витал” – кална вана + сауна + масаж
4. Програма „Релакс” – сауна + масажна яка
5. Програма „Кал и луга – релакс” – кална вана + компрес с луга – 2 бр. + подводен масаж
6. Програма „Тонус” – подводна гимнастика + сауна + масаж на ходила
7. Програма „Специален релакс” – сауна + подводен масаж

Допълнителна информация:
В пакетната цена са включени основните медицински процедури, необходими за  лечението на заболявания на опорно-двигателния апарат: дископатии, ставни заболявания, фрактури.
Всички медицински процедури, извън включените в цената се заплащат допълнително съгласно утвърден ценоразпис на медицински услуги в балнеохотела.

Офертата е валидна за настаняване от 02 декември до 22 декември 2013 г.; 

Резервации по офертата се приемат на телефон 0878 011108.

От промоционалната оферта може да се възползвате само като закупите ваучери от системата на www.bgbooking.net;

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА ПОСЕТИТЕ И ДРУГИТЕ НИ ОФЕРТИ, КЪДЕТО ЩЕ НАМЕРИТЕ НАЙ-АТРАКТИВНИ ЦЕНИ ЗА ПОЧИВКИ В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА!

За хотела:

Настаняване
Двойни стаи: 65
Апартаменти: 3
Общ брой стаи: 69
Общ брой легла: 138

Стаите са оборудвани с кабелна телевизия.

Ресторантска част:
Ресторант 120 места, лоби бар

Бизнес услуги:
Многофункционална мултимедийна конферентна зала с 70 места

СПА/Wellness
1. Програма „Здраве” – комбинация от сауна + басейн
2. Програма „Жизненост” – перлена вана + сауна + басейн
3. Програма „Кал витал” – кална вана + сауна + масаж
4. Програма „Релакс” – сауна + масажна яка
5. Програма „Кал и луга – релакс” – кална вана + компрес с луга – 2 бр. + подводен масаж
6. Програма „Тонус” – подводна гимнастика + сауна + масаж на ходила
7. Програма „Специален релакс” – сауна + подводен масаж

Медицински център
В балнеолечебния сектор се извършват процедури за лечение и отмора. Оборудван е с модерна медицинска апаратура, вани за подводен масаж, два закрити минерални басейна.

Профили на заболявания
В Балнеохотел “Свети Мина” – Бургаски минерални бани целогодишно и непрекъснато се извършва лечение и профилактика на пациенти със заболявания на периферна и централна нервна система и на опорно-двигателния апарат. Балнеохотелът е с традиции в балнеологията. Още от 1969 г. със заповед на съществуващото МНЗСГ, обектът е обявен за специализиран санаториум за лечение на заболявания на периферната нервна система и опорно-двигателния апарат.

Налице е и уникална за страната ни комбинация от три природни лечебни фактора – минерална вода, лиманна кал и лечебна луга, които заедно с благоприятния морски климат, допълнени от преформираните физикални фактори и кинезитерапията оказват изразен лечебен ефект.

Допълнителна информация:
Специализирани програми: В комплекса се лекуват пациенти по програмата на НОИ за профилактика и рехабилитация на осигурените лица и лица по Закона за военноинвалидите и военнопострадалите /Закона за ветераните от войните/.

За региона:

Минерални води
Основен лечебен фактор на курорта е минералната вода – характеризира се като гореща (41° С), слабоминерализирана (0,604 г/л), хлоридно-хидрокарбонатно-натриева, с висока алкална реакция (рН 9,95), силициева (94 мг колоидална мета силициева киселина в л.). Бистра, безцветна, без мирис и с много добри питейно вкусови качества, за което допринася много малката водна твърдост (т.нар. “мека” вода).
Показания за лечение

Показания за лечение - лечение на възпалителни и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат, състояния след фрактури на костите, заболявания на периферната и централна нервна система, както и за обща профилактика и укрепване на организма при здрави посетители на хотела – за закаляване срещу простудно инфекциозни заболявания и за повишаване на физическата и психическа издръжливост.

Природа
Курорта се намира 31 м. Надморска височина Климатът е преходно-континентален, с типично черноморско влияние. Лятото е топло и горещо, зимата – мека до умерено студена. Средната януарска температура е +2 градуса по Целзий, а средната юлска температура  + 23,4 градуса по Целзий. Климатичните показатели създават благоприятни условия за провеждането на целогодишно балнеолечение и за комплексно балнео-климатолечение и профилактика.

Местонахождението на БХ “Свети Мина” спада в район към Черноморската крайбрежна област, но се чувства влиянието  на планината. Дните са ясни и слънчеви. Мъгливите дни са рядкост, предимно през есента. Въздухът е чист и действа добре. Зимата е сравнително топла и влажна, а лятото слънчево и топло. Средно годишната температура е 18.4 Со с минимум през януари и максимум през юли.

Исторически забележителности
Първите сведения за курорта датират от времето на Филип ІІ Македонски ( ІV в.пр.н.е. ). Под името Акве калиде, а по-късно – Термополис, този голям балнеологичен център процъфтявал с векове, посещаван от болни от близки и далечни краища. Запазено е описанието на съпругата на император Тиберий ІІ, която около 580-та година успешно се излекувала в Термополис и в знак на благодарност подарила императорската си мантия на местната църква. През 1206 г., при нахлуването на латинския император Хенрих в българското царство, курортът бил разрушен и опожарен. Императорският пълководец Жофроа дьо Вилардуен пише:

“Това беше много красив град, добре разположен, с множество топли извори за къпане – най-хубавите в целия свят. От него отнесохме огромна плячка.”

Едва 350 години по-късно турският султан Сюлейман ІІ издигнал банска сграда, която след основно преустрояване се използва и днес.

Транспорт
Курортът Бургаски минерални бани е известен като балнео и калолечебен комплекс на РБългария. Градски квартал на втория по големина черноморски пристанищен град Бургас, свързан със София с железопътна линия, шосейна магистрала и модерно летище, както и с автобусна линия с курорта. Разположен е сред прекрасна зелена местност.

Осигурено от: ТА КЛАСИК ХОЛИДЕЙ ЕООД
Адрес: София, ул. Граф Игнатиев 44 (София, ул. Граф Игнатиев 44)
Работно време: 09:00 - 17:00 ч Понеделник - Петък
Телефони: 0882777007
Други оферти: